Castrol ve Anadolu Landini 5 yıllık anlaşmaya imza attı

Bu haber 04 Ocak 2019 - 21:32 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Castrol ve Anadolu Landini 5 yıllık anlaşmaya imza attı

Türkiye’nin lider madeni yağ üreticilerinden Castrolile Anadolu Grubu ve Argo Tractors ortak yatırımı olan Anadolu Landini 5 yıl süreli bir anlaşmaya imza attı.Bu anlaşma kapsamında Türkiye’de üretilen her Landini markalı traktörün ilk dolum yağı olarakCastrolkullanılacak. Aynı zamandaCastrol tarafından özel olarak üretilen yağlar,Landinimarkası ile satış sonrası hizmetler için satışa sunulacak.

Dünyanın önde gelen motor yağı üreticilerinden Castrol veİtalyan Landini traktörlerin Türkiye’deki tek satıcısı ve üreticisi konumundaolan Anadolu Landini, uzun soluklu bir anlaşmaya imza attı. Anadolu Grubu şirketlerindenAnadolu Isuzu’dan sonra,grubun Türkiye’deki yerli traktör üretimi ile dikkat çeken şirketiAnadolu Landini ile de işbirliği sağlandı.Üretilen her Landini markalı traktörünmotor ve şanzımanında ilk dolum yağı olarak Castrolkullanılacak. Aynı zamanda Castrol tarafındanAnadolu Landini için özel olarak üretilen yağlar, Landini markası ile satışa sunulacak.

Anadolu Landini,2022 yılına kadar üretim hatlarında Castrol’ün ileri teknoloji ile geliştirdiği motor ve şanzıman yağlarını kullanacak. Dünya genelinde bulunan 7 Ar-Ge merkezindeöncü teknolojileri ile her yıl yüzlerce yeni ürünü geliştiren ve test eden, dünyanın lider araç üreticileri ile onlara özel motor ve motor yağları geliştiren Castrol, hayata geçirilen anlaşma ile yeni bir ortaklığa imza atarak, Türkiye’de üretilen ürünleri ile Türkiye’de üretilen traktörlere hizmet sağlıyor.

Anadolu Landiniişbirliğiyle ilgili imza töreninde konuşma yapanCastrol Türkiye, Ukrayna ve Orta Asya Direktörü Aslı Yetkin Karagül;“Castrol olarak otomotiv sektöründe olduğu gibi ticari araç motor yağları segmentinde liderliğimizi sürdürüyoruz. Bu başarımızı devam ettirmek ve büyütmek için yeni iş ortaklıklarımız ve yatırımlarımızla çeşitlilik yaratmaya gayret gösteriyoruz. Bu çalışmalarımız kapsamında,Anadolu Landini ile yaptığımız ortaklığa büyük önem veriyoruz. Türkiye’de üretim yapan bir marka olarak, Türkiye’nin önemli traktör üreticilerinden Anadolu Landini ile böyle bir birlikteliğe imza atmaktan büyük mutluluk duyuyorum’’ dedi.

Anadolu Landini Genel Müdürü Hayati Kösoğlu ise; “En büyük gücümüz olan “dostların birbirine tavsiye ettiği traktör” imajımızı her daim sürdürmek amacıylaiş ortaklarımızı seçerken son derece titiz davranıyoruz. Yağ anlaşmamızı yaparken de sahadaki çiftçi dostlarımızın sesine kulak vererek Castrol markasını seçtik. Bu işbirliğimizin her iki taraf için de marka imajını daha da güçlendireceğine inanıyorum.” dedi.

Fotoğraf altı: Castrol Türkiye, Ukrayna ve Orta Asya Direktörü Aslı Yetkin Karagül –Anadolu Landini Genel Müdürü Hayati Kösoğlu

Castrol Hakkında

Dünyanın önde gelen madeni yağ markalarından Castrol, yenilikçilik ve öncü isimlerin hayallerini gerçekleştirme konusunda gurur duyduğu bir mirasa sahip. Araç üreticileri ile ortak mühendislik felsefesiyle birleştirdiği üstün performans tutkusu, Castrol’ün 100 yıldan fazla süredir karada, havada, denizde ve uzayda yakalanan teknolojik başarıların merkezinde yer alan yağlar üretmesini sağlıyor. Bugün, şirketin Castrol EDGE, Castrol MAGNATEC ve Castrol Power1 de dahil olmak üzere yüksek performans sergileyen madeni yağlarının çoğu dünya çapında 140’a yakın ülkede kullanılıyor.

 

Anadolu Landini Hakkında

Anadolu Landini Traktör Üretim ve Pazarlama A.Ş., 2017 yılında Anadolu Motor ve İtalyan Argo Tractors firmalarının ortaklığı ile kuruldu. Anadolu Motor; Anadolu Grubu’nun otomotiv çatısı altında faaliyet gösteren, 50 yılı aşkın motor üretim ve pazarlama tecrübesiyle sektörün öncü firmalarındandır. Anadolu Motor, üretimini yaptığı Antor markalı motorların yanı sıra, üretim ve ithalatını gerçekleştirdiği çapa makineleri, motopomplar, benzinli ve dizel motorlu jeneratörleri kapsayan geniş ürün portföyünü Antrac markası ile sunarken Honda Güç Ürünleri, Honda Marine dıştan takma deniz motorları ve Lombardini dizel motorların da distribütörlüğünü sürdürmektedir.

Argo Group’a bağlı şirketlerden biri olan Argo Tractors, 134 yıllık traktör üretim deneyimine ve portföyündeki Landini, McCormick ve Valpadana markaları ile yıllık 22,000 birimi aşan traktör üretim kapasitesine sahiptir. Dünyanın tarım ekipmanları alanında en önemli oyuncularından biri olan Argo Tractors, İtalya’da yer alan toplam 5 tesisinde üretim yapmaktadır. ARGE ve mühendislik bölümleri şirket merkezinde bulunan Argo Tractors, yüksek performanslı ve sağlam traktör üretimi için fabrikalarını ileri teknoloji ve kalite kontrol sistemiyle donatmıştır. Argo Tractors, bugün 35- 310 beygir aralığındaki traktörleriyle açık araziden meyve bahçelerine ve bağcılığa kadar çok geniş bir yelpazede tarım sektörüne katkı sağlamaktadır.2012 yılından bu yana Landini traktörlerin Türkiye distribütörlüğü Anadolu Motor tarafından yürütülürken, 2017’deki ortaklık anlaşmasına istinaden traktör satış ve üretim faaliyetleri Anadolu Landini şirketine devredilmiştir.

Anadolu Landini, Globe serisinin 50-80 beygir gücü arasındaki dört farklı modelini sadece Türkiye’de, Şekerpınar tesisinde üreterek, hem yurt içi hem de yurt dışı pazarlarda satışa sunmaktadır. Portföyde bulunan diğer serilerin İtalya’dan ithalatına devam eden Anadolu Landini, bu serilerden Rex, Powerfarm ve 5H’ı 2019 yılının ilk çeyreğinde yerlileştirmeyi hedeflemektedir.

Çiftçilerin hayatını kolaylaştırmak ve verimliliği artırmak için performansı yüksek, güçlü ve kaliteli tarım makinelerini sunan Anadolu Landini, güçlenen bayi ve servis ağı ile Anadolu’nun her yerinde çiftçilerin yanında.