UĞUR MUMCU KADIKÖY’DE ANILACAK

Bu haber 22 Ocak 2019 - 10:00 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Uğur Mumcu, ölümünün 26’ıncı yılında Kadıköy Belediyesi ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği “Türkiye’de Gazeteci Olmak, Gazeteci Kalmak Etkinliği” ile anılıyor.

24 Ocak 1993’te Ankara’da Karlı Sokak’taki evinin önünde, uğradığı bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden usta gazeteci Uğur Mumcu, ölüm yıldönümünde Kadıköy Belediyesi ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği etkinlikle anılacak. Uğur Mumcu ve tüm basın şehitlerine atfedilen “Türkiye’de Gazeteci Olmak, Gazeteci Kalmak” etkinliği 24 Ocak Perşembe akşamı saat 20.00’de Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi’nde düzenlenecek.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto ve Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nun açılış konuşmaları ile başlayacak etkinlikte, tiyatro sanatçıları Tilbe Saran ve Levent Üzümcü Uğur Mumcu’nun makalelerini seslendirecek. Gazeteci akademisyen Gökmen Karadağ moderatörlüğünde gerçekleşecek söyleşide ise Gazeteci-Yazar Altan Öymen, T24 Yayın Yönetmeni Doğan Akın, Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, Gazeteci-yazar Orhan Erinç, Birgün Gazetesi Yayın Danışmanı Semra Kardeşoğlu, PEN Türkiye Başkanı Zeynep Oral Türkiye’de gazeteci olmayı ve medya sektörünün içinde bulunduğu durumu tartışacak. Etkinlik Dilek Türkan, Güvenç Dağüstün ve Burçin Büke’nin müzik dinletisi ile son bulacak.