Konaklamanız için sizi bekleyen ‘Şık Hapishaneler’

Bu haber 24 Ocak 2019 - 23:00 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Hotels.com’dan ‘eskinin hapishanesi, şimdinin şık otelleri’

Konaklamanız için sizi bekleyen ‘Şık Hapishaneler’

Hapishanede bir gece geçirmek nasıl olur diye hiç merak ettiniz mi? Bizce daha fazla merak etmenize gerek kalmadı. Hızlı ve kolay yolu seçerek, geçmişini de unutmadan huzurlu bir kaçış yerine dönüştürülmüş ve eskiden hapishane olan otellerden birine giriş yapın.

Hotels.com
konaklama uzmanları hapsedilmekten kesinlikle daha konforlu olan ‘şık hapishanelerin’ bir listesini derledi. Listede eskiden Sultanahmet Cezaevi olan ve şu anda lüks otellerden biri olarak hizmet veren Four Seasons Hotel at Sultanahmet de yer alıyor.

Bugün Malmaison Oxford olarak bilinen binanın, 900 yıl öncesine dayanan hadiselerle dolu bir geçmişi var. Oxford Kalesi’nin bitişiğindeki bina, ilk olarak 1071 yılında büyük bir Normandiya Kalesi olarak inşa edildi. Yıllar içinde sivil kargaşa ve politik çıkarların değişimi, kalenin Viktorya döneminde genişletilmesine neden oldu. Kale, 1888-1996 yılları arasında Oxford HM Hapishanesi olarak hizmet verdi. Daha sonra ise bir otele dönüştürüldü.

Malmaison Oxford’da fiyatlar oda başına bir gece için 953 TL’den başlıyor*. Rezervasyon için Hotels.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Hotel Katajanokka, Helsinki, Finlandiya

Finlandiya başkentinin merkezinde yer alan ve bugün Hotel Katajanokka olarak bilinen bina, 1837 yılında Helsinki Bölge Hapishanesi ve Tutukevi olarak açıldı; 2002 yılında hapishane şehrin dışına taşınana kadar da açık kaldı. Birkaç yıl süren restorasyon çalışmalarının ardından ise lüks bir otel olarak 2007 yılında kapılarını konuklarına açtı.

Hotel Katajanokka’da fiyatlar oda başına bir gece için 963 TL’den başlıyor*. Rezervasyon için Hotels.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.

The Liberty Hotel, Boston, ABD

Bugün The Liberty Hotel olarak bilinen bina, 1851 yılında inşa edildi ve 1990’a kadar kötü şöhretli Charles Caddesi Hapishanesi olarak hizmet verdi. Burada yatan en meşhur mahkûm, muhtemelen Malcolm X oldu. Hapishane; mahkumları cinsiyetlerine ve suçlarına göre ayırmaya yardımcı olan 27 metre yüksekliğindeki sekizgen kubbeli yapısı ile tanınıyor ve bu yapı The Liberty Hotel tasarımının da odağı durumunda.

The Liberty Hotel’de fiyatlar, oda başına bir gece için 1.934 TL’den başlıyor*. Rezervasyon için Hotels.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Långholmen Hotell, Stockholm, İsveç

Merkezi bir konumda olan Långholmen adasının bin yıl öncesine dayanan zengin ve ilgi çekici bir tarihi var. Islahevi olarak tarihi, ilk kadın mahkumlarının geldiği 1724’e kadar uzanır. Hapishane yıllar içinde genişletilmiş ve sonunda 1975 yılında kapatılmıştır. Långholmen Hotel, konuklarının eski mahkumların yaşam şartları konusunda fikir edinmesini sağlayan Hapishane Müzesi’ne erişim şansı da sağlıyor.

Långholmen Hotell’de fiyatlar oda başına bir gece için 615 TL’den başlıyor*. Rezervasyon için Hotels.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Four Seasons Hotel Istanbul at Sultanahmet, İstanbul, Türkiye

Lüks yaşam için yeniden donatılmış asırlık bir Türk hapishanesinde kalma şansını her zaman yakalayamazsınız. Bina, Mimar Kemaleddin Bey tarafından 1918 yılının başında Türk neo-klasik mimarisinin başarılı örneklerinden biri olarak 1.000 kişilik bir kapasiteyle tasarlanmış.Dar caddeleri, havayı kaplayan tütsü ve baharat kokularıyla; Aya Sofya, Sultanahmet Camii ve Topkapı Sarayı gibi tarihi yapılara her adımda biraz daha yaklaştığınız “Tarihi Şehre” doğru bir yolculuk yapacaksınız.

Four Seasons Hotels Istanbul at Sultanahmet’te fiyatlar oda başına bir gece için 2.158 TL’den başlıyor*. Rezervasyon için Hotels.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.

*Fiyatlara vergiler ve masraflar dahildir. Fiyatlar 21 Ocak 2019 tarihi itibarıyla geçerlidir; ancak rezervasyon sırasındaki uygunluk durumuna göre değişiklik gösterebilir.

-*-

Daha fazla bilgi için:

Mehtap Halıcı –Geometry- mehtap.halici@geometry.com- GSM: 0549 806 17 88

Hotels.com Hakkında

Hotels.com, konaklama için rezervasyon yaptırmanın en ödüllü hali. Seyahat etmeyi gerçekten seviyoruz ve sizin de sevdiğinizi biliyoruz. Bu nedenle bizimle rezervasyon yapmayı son derece kolay bir hale getirdik. Dünyanın dört bir yanında yüz binlerce konaklama seçeneği ve 41 dilde 90 yerel site ile aradığınız her şey Hotels.com’da. Vegas’ta lüksün keyfini çıkarmak, Tayland’da ağaç evlerde kalmak, manzaraya bakan bir villa bulmak ve daha birçok şey tek bir tık uzaklığında.Ayrıca “Ödül Kazandıran” sadakat programımız sayesinde uyurken Ödül gece* kazanıyor, Gizli Fiyatlardanᶧ yararlanarak tasarruf ediyorsunuz. Bundan daha iyi ne olabilir? Artık rezervasyonlar da ‘akıllı’. 25 milyonun üzerinde gerçek misafir görüşü ve 70 milyondan fazla kez indirilmiş, kullanımı kolay uygulama sayesinde aradığınız mükemmel yeri bulacağınızdan kuşkunuz olmasın.

© 2018 Hotels.com, LP. Her hakkı saklıdır. Hotels.com ve Hotels.com logosu, Hotels.com.LP’nin tescilli markasıdır. Diğer tüm markalar şahsi sahiplerinin mülkiyetindedir. CST #2083949-50

(*Not: Ödül Geceler, vergilerden ve ücretlerden muaftır. Ödül gecenin değeri, önceden gerçekleştirilen 10 konaklamanın ortalamasına karşılık gelir. Kayıt ve rezervasyon internet sitesinin yanı sıra Apple Store ve Google Play’den indirebilen hotels.com uygulamasından da yapılabilir. Gizli Fiyatlar; Hotels.com uygulaması kullanıcıları, Hotels.com Ödüller programı üyeleri ve Hotels.com web sitesine e-posta ile abone olanlar içindir. Gizli Fiyatlar, arama sonuçlarınızda “Gizli Fiyatınız” bandının bulunduğu yerde görünür. Sadece seçili otellerde ve seçili tarihlerde geçerlidir. Hüküm ve koşullara tabidir.)