EKOL, DÜNYANIN EN BÜYÜK ÇEVRE HAREKETİNİ DESTEKLİYOR

Bu haber 07 Nisan 2019 - 21:47 'de eklendi ve kez görüntülendi.

EKOL, DÜNYANIN EN BÜYÜK ÇEVRE HAREKETİNİ DESTEKLİYOR

Çevreyi korumayı en önemli kurumsal değerleri arasında tutan Ekol Lojistik,Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF)tarafından gerçekleştirilen ve dünyanın en büyük çevre hareketi olan Dünya Saati’nidestekliyor.

Başta iklim değişikliği olmak üzere çevre sorunlarına dikkat çekmek amacıyla 2007’den bu yana düzenlenenetkinlik kapsamında Ekol, 6 Nisan Cumartesi günü, 20.30-21.30 saatlerinde Türkiye’deki tesislerinde tüm ışıklarını kapatacak.

Yeşil lojistik konusunda sektörüne örnek olacak çevreci uygulamaları faaliyetlerinin merkezine alan Ekol, Dünya Saati hareketi doğrultusunda ışıklarını bir saat söndürerek, 1880kwhenerji tasarrufu ve 887 kg CO2 salımazaltımı sağlayacak.

Doğal kaynakları en verimi şekilde kullanmak ve sürdürülebilir bir iş modeli geliştirmek için çalışmalarını sürdüren Ekol,intermodal taşımacılık sistemi ile karayolu taşımacılığına oranla iklim değişikliğine etkisini azaltırken, her ay 730 futbol sahası büyüklüğünde ormanı kurtaracak ve dünyanın etrafında 360 tur atmasına imkân verecek dizel tasarrufu sağlıyor.

Ekol aynı zamanda WWF tarafından 2014 yılındayapılan değerlendirme sonucunda Türkiye’de Yeşil Ofis Diploması alan ilk ve tek lojistik firması.

 

Ekol Hakkında:

Ekol, 1990 yılında kurulan; taşımacılık, kontrat lojistiği, dış ticaret, gümrük ve tedarik zinciri yönetimi alanında 15 ülkede kusursuz hizmet anlayışıyla faaliyet gösteren entegre bir lojistik şirketi.Aklı, duyguyu ve bilinci birleştiren iş yapış modelini teknolojiden aldığı ilhamla destekleyen Ekol, her zaman müşterilerine entegre, esnek ve en etkin çözümleri sunuyor. Ekol ‘ün hep bir adım ileride oluşu, yeterince iyiyle yetinmemesi müşterilerinin başarılarına hizmet ederken aynı zamanda çevresel, finansal, sosyal faydalar da sağlıyor.

Türkiye, Almanya, İtalya, Yunanistan, Fransa, Ukrayna, Bosna Hersek, Romanya, Macaristan, İspanya, Polonya, Çekya, Bulgaristan, Slovenya ve İsveç’te olmak üzere, kapalı alanı 1.000.000 m²’nin üzerindeki dağıtım merkezinin yanı sıra Intermodal taşımacılığa fırsat veren 2 Ro-Ro gemisi, haftalık 48 sefer yapan blok trenleri ve 5 bin 500 aracıyla da Ekol, Avrupa’nın önde gelen lojistik sağlayıcıları arasında.

Dağıtım alanındaki gücünün yanı sıra Ekol ‘ün vaatlerini gerçekleştirmedeki en önemli gücü sahip olduğu insan kaynağı. Kusursuz müşteri memnuniyeti için bitmeyen bir enerjiyle hizmet veren 7 bin 500’ün üzerinde çok uluslu çalışanı, Ekol’ü başarıya taşıyan yolda çok önemli bir rol oynuyor.

Ayrıntılı bilgi için: STAGE İletişim Danışmanlığı • 0 212 278 11 13 • funda@stagepr.com