“Çocuk İzleri” Resim Sergisi Sanatseverlerle Buluşuyor

Bu haber 20 Nisan 2019 - 8:57 'de eklendi ve kez görüntülendi.

“Çocuk İzleri” Resim Sergisi

Sanatseverlerle Buluşuyor

İstanbul Oyuncak Müzesi’nin 23 Nisan etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen “Çocuk İzleri” Resim Sergisi, Faber – Castell’in desteğiyle 18 Nisan – 18 Mayıs tarihleri arasında İMOGA Grafik Sanatlar Müzesi’nde sanatseverleri ağırlıyor

Sanatçı Nurettin Kazankaya’nın İstanbul Oyuncak Müzesi koleksiyonundan esinlenerek oluşturduğu “Çocuk İzleri” resim sergisinin açılışı özel bir davetle gerçekleştirildi. Sanatı ulaşılır kılma hedefiyle 2004 yılında kurulan İMOGA-İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi’nin kurucusu, sanatçı Süleyman Saim Tekcan’ın konuşmasıyla başlayan sergi açılışında, sanatçı Nurettin Kazankaya sergi ve eserleriyle ilgi bilgi verirken, İstanbul Oyuncak Müzesi’nin kurucusu şair ve yazar Sunay Akın, sanata dair ilham veren konuşmasıyla katılımcılara keyifli anlar yaşattı.

Sanatçı Nurettin Kazankaya’nın resmettiği 35 adet resmin Fine Art baskılarının ve İstanbul Oyuncak Müzesi koleksiyonunda yer alan 19 adet oyuncağın yer aldığı sergi İMOGA Grafik Sanatlar Müzesi’nde bir ay boyunca ziyarete açık olacak.

Faber-Castell ile Yaratıcılık Atölyesi minik sanatseverlere ilham kaynağı oluyor

Kültür ve sanatın toplumun gelişiminde önemli bir etkisi olduğu ilkesiyle hareket eden Faber-Castell, bu alandaki çalışmalarına devam ediyor. İstanbul Oyuncak Müzesi’nin 23 Nisan etkinlikleri kapsamında gerçekleşen “Çocuk İzleri” resim sergisine destek veren Faber-Castell, 27 Nisan ve 11 Mayıs Cumartesi günleri düzenlenecek olan Yaratıcılık Atölyesi’nde, katılımcıları sanatın yaratıcı dünyasıyla buluşturacak.

Müze gezisiyle başlayacak atölyede eski baskı makinelerini görecek olan küçük sanatseverler, ipek baskı, taş baskı ve gravür baskı teknikleri hakkında bilgiler öğrenecek. Müze içerisinde Fine Art baskı tekniği ile yapılmış eserleri de görme imkanı bulacak çocuklar sonrasında İstanbul Oyuncak Müzesi’nin koleksiyonunda yer alan bazı oyuncakları ve o oyuncakların esin kaynağı olduğu resimlerden oluşan “Çocuk İzleri” sergisini gezecekler. Gezi sonunda ise müzeden aldıkları ilhamla kendi oyuncaklarını çizecek olan çocuklar, eva baskı yönetimi ile yaptıkları oyuncak eskizlerinin baskılarından yeni bir eser ortaya çıkartmanın heyecanını yaşayacak.