ISD LOGISTICS DOĞU AVRUPA’YA ODAKLANDI

Bu haber 15 Şubat 2020 - 19:48 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Türkiye ile Avrupa ülkeleri arasında parsiyel ve komple taşımacılık hizmetleri veren ISD Logistics, 2020 yılında Doğu Avrupa’daki pazar payını artırmaya odaklandı. Bu yıl Çekya ve Slovakya’da en az %50 büyüme hedeflediklerini belirten, şirketin CEO’su Korkut Koray Yalça, bölgenin en önemli lojistik şirketleriyle acentelik anlaşması imzaladıklarını ve iş birliğine gittiklerini açıkladı.

Türkiye ile Avrupa ülkeleri arasında düzenli taşımalar gerçekleştiren ISD Logistics, hem ithalat hem de ihracat taşımalarındaki hacmini artırmaya devam ediyor. Şirket, Doğu Avrupa ülkelerindeki pazar payını artırabilmek amacıyla bölgenin en önemli lojistik şirketleriyle biriyle iş birliğine gitti.

ISD Logistics CEO’su Korkut Koray Yalça, “Hali hazırda Türkiye ile Batı Avrupa ülkeleri arasında ithalat ve ihracat taşımalarımız yoğun şekilde karşılıklı olarak devam ediyor. 2020 yılında Doğu Avrupa pazarında %50 büyümeyi hedeflemiştik. Yaptığımız iş birliği anlaşmalarıyla, özellikle Çekya ve Slovakya’daki faaliyetlerimizi, taşıma hacmimizi önemli ölçüde artırıyoruz. Yıllık hedefimizin önemli kısmına yılın ilk yarısında ulaşmayı bekliyoruz.” dedi.

Doğu Avrupa ülkeleri ve Türkiye arasındaki ticaretin sürekli artış gösterdiğini ifade eden Yalça, “Türkiye’nin ihracatı artarken, bu bölge ülkelerine yaptığı ihracat da paralel olarak artış gösteriyor. Anlaşmalar ile bu pazar için erişebileceğimiz araç ve ekipman havuzumuzda bir anda 4 kat artış oldu. Karşılıklı taşımalarda daha rahat hareket edebileceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.

Avrupa’ya Tren ve Karayolu ile Taşıyor

Bölge ülkelerine ağırlıklı olarak karayolu üzerinde taşımalar gerçekleştirdiklerini belirten Yalça, güzergahtaki gelişmelere ya da müşterinin talebine göre demiryolu ve karayolunu entegre bir şekilde kullandıklarını da belirtti.

Karayolu taşımalarıyla Doğu Avrupa ülkelerine, Ekspres veya Süper Ekspres teslimat seçenekleriyle, 3 ila 5 gün arasında ulaşabildiklerini söyleyen Yalça, tekstil, otomotiv, mobilya, gıda ve kimya başta olmak üzere birçok sektöre hizmet verdiklerini sözlerine ekledi.