BULGARİSTAN YENİ GEÇİŞ SİSTEMİNİN ANAHTARI DKV’DE

Bu haber 12 Mart 2020 - 15:53 'de eklendi ve kez görüntülendi.

DKV Euro Service müşterileri, bu ay itibarıyla yeni elektronik geçiş sistemine geçiş yapan Bulgaristan için ihtiyaçları olan geçiş kutuları ve kartları DKV sipariş platformunu kullanarak kolaylıkla sipariş verebiliyor.
İstanbul, 12.03.2020. Uluslararası nakliyecilerimizin Avrupa’ya çıkışlarında en çok kullanmak zorunda kaldıkları ülkelerden Bulgaristan, bu ay itibarıyla karayolları ve otoyollarında uydu tabanlı yeni bir elektronik geçiş sistemi uygulamasına geçiş yaptı. DKV Euro Service müşterileri, yeni sistem için ihtiyaçları olan geçiş kutularını ve kartlarını DKV sipariş platformunu kullanarak kolaylıkla sipariş verebiliyor.
Kutu esas olarak sık geçiş yapan ve araçları 3,5 tonun üzerinde olan sürücülere hizmet veriyor. Sonradan ödeme prosedürü sayesinde geçiş ücretleri yolculuk tamamlandıktan sonra ödenebildiği için ve ceza riskini minimuma indirdiği için bu cihazlar büyük avantaj sağlıyor. Sık geçiş yapmayan sürücülere ise bir geçiş kartı almaları tavsiye ediliyor. Geçiş ücreti hesaplamaları, yapılan kilometreye, aracın emisyon sınıfına, aks sayısına, aracın ağırlığına, kamyon veya otobüs olmasına ve yolun kategorisine göre değişiyor.
Daha ileri bir tarihte DKV kayıt portalı üzerinden elektronik taşıt pulu almak da mümkün olacak.