Roche İlaç Türkiye, www.ipfnedir.com isimli web sitesini kullanıma sundu

Bu haber 21 Eylül 2020 - 10:36 'de eklendi ve kez görüntülendi.

İDİYOPATİK PULMONER FİBROZİS (İPF) HASTALIĞI HAKKINDA FARKINDALIĞI ARTIRMAYI AMAÇLAYAN ipfnedir.com AÇILDI

Roche İlaç Türkiye, İdiyopatik Pulmoner Fibrozis (İPF) hastalığıyla ilgili farkındalığı artırmak ve hastalıkla ilgili güvenilir bilgiye erişimi sağlamak üzere www.ipfnedir.com isimli web sitesini kullanıma sundu.

Web sitesi bu yıl 14-20 Eylül olarak belirlenen İdiyopatik Pulmoner Fibrozis (İPF) Farkındalık Haftası’nda kullanıcılarla buluştu.

İstanbul, 18 Eylül 2020 – Roche İlaç Türkiye, doğru bilgilenme ve bilinçlenmenin hastalıkların teşhis ve tedavisinde oynadığı kritik rolü dikkate alarak, kronik bir akciğer hastalığı olan ve akciğer dokusunda sertleşmeye yol açan İdiyopatik Pulmoner Fibrozis (İPF)1 hakkında farkındalık yaratmak üzere www.ipfnedir.com isimli web sitesini hayata geçirdi.

Hastalığın en belirgin özelliklerinden biri olan nefes darlığı, pek çok akciğer hastalığının da belirtisiolabileceği için, İdiyopatik Pulmoner Fibrozis (İPF) hastaları çoğunlukla KOAH ya da astım tanısı ile uzun süre takip ediliyor ve bu tedavilerden fayda görmedikleri için de hastalık giderek ilerliyor.1 Roche İlaç Türkiye, bu web sitesi kanalıyla erken tanı ve gerekli tedavi yaklaşımlarının uygulanmasının oldukça önemli1 olduğu İdiyopatik Pulmoner Fibrozis hastalığı konusunda gerekli farkındalığın oluşturulmasına ve erken teşhise yardımcı olmayı amaçlıyor.

Hasta ve hasta yakınlarının ihtiyaç duydukları, İPF ile yaşama dair farklı içerik ve videoların yer aldığı web sitesinde hastalığın semptomları, benzer akciğer hastalıkları ile arasındaki farklılıklar, tedavi seçenekleri gibi bilgiler yer alıyor. Aynı zamanda hastalığa dair akla gelebilecek sorular, uzman hekim görüşleri ve gerçek hasta hikayeleri ile yanıt buluyor.

Dikkat edilmesi gereken semptomlar

Erken tanının oldukça önemli olduğu İPF hastalığıyla ilgili, 65 yaşın üzerinde ve sigara içenlerin 3 önemli semptomu takibi hayati önem taşıyor.

1- Geçmeyen uzun süreli kuru öksürük

2- Nefes darlığı

3- Yorgunluk ve halsizlik

Erken teşhis ve tedavi hastalığın ilerlemesini önemli derecede yavaşlatabileceğinden bu semptomlara sahip olduğunu düşünen kişilerin geç kalmadan hekimlerine danışması gerekiyor.

İnsanların yaşamlarını iyileştiren bilimsel ilerlemelere odaklanan Roche, ilaç ve tanı araçları alanında öncü global şirketler arasında yer almaktadır.Her hastaya doğru tedaviyi en doğru şekilde verme stratejisi, İlaç ve Diagnostik’in gücünü aynı çatı altında toplayan Roche’u, kişiselleştirilmiş sağlık hizmetleri alanında lider haline getirmiştir.

Roche; onkoloji, hematoloji, hemofili, nadir hastalıklar, immünoloji, bulaşıcı hastalıklar, oftalmoloji ve nöroloji konularında tam anlamıyla farklılaşmış ilaçlara sahip, dünyanın en büyük biyoteknoloji şirketidir. Roche ayrıca in vitro diagnostik ve doku bazlı kanser tanısında da dünya lideri olup, diyabet yönetiminde öncüdür.

1896 yılında kurulan Roche, hastalıkları önlemenin, teşhis ve tedavi etmenin ve topluma sürdürülebilir bir katkıda bulunmanın daha iyi yollarını bulmak amacıyla çalışmalarına devam etmektedir.Şirket ayrıca, ilgili tüm paydaşlarla birlikte çalışarak hastaların tıbbi yeniliklere erişimini artırmayı da amaçlamaktadır. Roche tarafından geliştirilen ve aralarında yaşam kurtaran antibiyotiklerin, antimalaryallerin ve kanser ilaçlarının da yer aldığı 30 ilaç, Dünya Sağlık Örgütü’nün Model Temel İlaç Listesi’nde yer almaktadır. Roche, Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde (DJSI) on yıl arka arkaya İlaç, Biyoteknoloji ve Yaşam Bilimleri Endüstrisinde sürdürülebilirlik alanında Grup Lideri seçilmiştir.

Merkezi İsviçre’nin Basel kentinde bulunan Roche Grubu, 2019 yılı itibariyle 100’ün üzerinde ülkede yaklaşık 98 bin çalışanıyla faaliyet göstermektedir. 2019 yılında Ar-Ge çalışmalarına 11.7 milyar İsviçre Frangı yatırım yapan Roche’un cirosu 61.5 milyar İsviçre Frangı olarak gerçekleşmiştir. Roche Grubu Amerika’da bulunan Genentech’in tamamına, Japonya’da bulunan Chugai Pharmaceutical şirketinin de çoğunluk hissesine sahiptir.Ayrıntılı bilgi için www.roche.com adresini ziyaret ediniz.

Bu açıklamada kullanılan veya bahsedilen tüm ticari markalar yasalarla korunmaktadır.