RENAULT TRUCKS AKADEMİ, CANLI SANAL EĞİTİMLER İLE FARK YARATTI

Bu haber 26 Kasım 2020 - 17:31 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Reanult Trucks, pandemi nedeniyle bayi ağı için sunulan satış ve satış sonrası eğitimlerini dijital ortamda düzenlemeye başlamıştı. Eğitimleri daha efektif hale getirmeyi hedefleyen Renault Trucks, teknolojik alt yapıyı güçlendirerek Canlı Sanal Eğitim’e geçiş yaptı.

Renault Trucks, Sanal Sınıf uygulaması ile sürdürdüğü eğitimleri daha da öteye taşıyor. Teknolojik altyapının güçlendirildiği eğitimlerde katılımcı bayiler, satış ve satış sonrası eğitimlerini interaktif bir ortamda tamamlayabiliyor.

Renault Trucks Yetkinlik Geliştirme Departmanı tarafından düzenlenen online eğitimler, yakaladığı başarı doğrultusunda daha da geliştirildi. Kamera ve interaktif görsel altyapı ile desteklenen canlı sanal eğitimlerde eğitmen ve katılımcılar arasındaki etkileşim arttırılarak daha yüksek verimlilik sağlanıyor. Renault Trucks bünyesinde Canlı Sanal Sınıf uygulamasına ilk Türkiye başlarken, diğer ülkelerde de 2020 sonuna kadar aynı eğitimler uygulanmaya başlayacak.

Eğitimler ile açıklamada bulunan Renault Trucks Türkiye Bayi Ağı Geliştirme ve Satış Sonrası Hizmetler Direktörü Özgür Fırat; “Aslında pandemi dönemi nedeniyle zorunluluk haline gelen sanal eğitimlerin sonuçları, şaşırtıcı bir noktaya ulaştı. Türkiye’de yakalanan başarıdan çok memnunuz ve bu nedenle hem alt yapı çalışmalarımızı hem de eğitim çeşitliliğimizi arttırıyoruz. Yedek parça, ürün eğitimi ve diagnostik eğitimler, normal şartlarda sanal eğitimde zorken canlı sanal sınıflar ile bunu daha da kolaylaştırıyoruz. Daha önce sadece sunum yapılabilir ve katılımcıların kısıtlı etkileşimi mümkün olurken canlı sanal sınıflar sayesinde artık ürün eğitimi ve araç başı eğitimler de verilebiliyor” şeklinde belirtti.

Renault Trucks Akademi tarafından sunulan Canlı Sanal Sınıf uygulaması, pek çok avantajı da beraberinde getiriyor. Pandemi döneminde seyahat gerekliliği ortadan kaldırılarak minimum risk ile eğitimlerin kesintisiz sürdürülmesi sağlanıyor. Ek olarak zaman ve maliyet tasarrufu sağlanan eğitimlerde daha fazla katılımcıya erişim de mümkün oluyor. Özgür Fırat; “Pek çok eğitim ve oryantasyon programını canlı sanal sınıflar ile tamamladık. 2020 sonuna kadar bir önceki yıla göre yüzde 30 erişim artışı ile eğitimlerimizi tamamlamayı hedefliyoruz. Yeni eğitim sistemimiz sayesinde daha kolay bir zaman yönetimi ile bayilerimize hemen erişim sağlanıyor. Bu da daha fazla etkileşim ve fayda sunulması anlamına geliyor. Akademimizin açılarak normalleşmeye başlayacağı önümüzdeki dönemlerde de Canlı Sanal Sınıflar, eğitimlerimizin bir parçası olmaya ve geliştirilmeye devam edecek” dedi.