Maxion İnci Alüminyum, 7’nci kez İş Sağlığı ve Güvenliği Günü’ne dikkat çekti

Bu haber 03 Ocak 2019 - 22:27 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Maxion İnci Alüminyum, 7’nci kez İş Sağlığı ve Güvenliği Günü’ne dikkat çekti

İş güvenliğinde dünyaya örnek oldu

Maxion İnci Alüminyum’un her yıl çalışanlarıyla bir araya geldiği İş Sağlığı ve Güvenliği Günü etkinliğinde konuşan Maxion İnci ve Maxion Jantaş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Zaim, “Ortağımız Maxion Wheels’in global HSE uygulamaları açısından örnek işletmeler arasında yer alıyoruz” dedi.

Brezilyalı Maxion Wheels ve İnci Holding iştiraki olan Maxion İnci’nin Alüminyum fabrikası, bu yıl yedincisini düzenlediği “İş Sağlığı ve Güvenliği Günü” etkinliğinde 900 çalışanıyla bir araya geldi. Manisa’da bulunan alüminyum jant fabrikasında üretime bir gün ara verilerek gerçekleştirilen etkinlik kapsamında çalışanların iş sağlığı ve güvenliği konusundaki farkındalığını artırmak amacıyla çeşitli eğitimler verildi.

Mustafa Zaim: 2019’da hedefimiz sıfır iş kazası

Şirket yönetimi olarak çalışanlarının iş sağlığı ve güvenliği konusunda farkındalıklarının artırılması ve bu konudaki çalışmaların içselleştirilmesini önemsediklerini vurgulayan Maxion İnci ve Maxion Jantaş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Zaim, “Her zaman ailemizin sağlığı ve güvenliğini düşünmek öncelikli görevimiz. Dolayısıyla bugün bizim için çok büyük anlam taşıyor. Kurumsal olarak en önemli değerlerimiz arasında tanımladığımız ‘Çalışan Odaklılık’ yaklaşımının bir yansıması olarak iş sağlığı ve güvenliği konularındaki bilincin artırılması duyarlılık gösterdiğimiz bir konu. Tüm iş sağlığı ve güvenliği sertifikalarına sahip şirketimiz içinde ve çalışanlarımız arasında ‘İSG anlayışını yaygınlaştırmak’ en önemli hedeflerimiz arasında yer alıyor. Bu yaklaşımımız sayesinde 2018 yılında elde ettiğimiz başarılarla ortağımız Maxion Wheels’in global HSE uygulamaları açısından örnek işletmeleri arasında yer almanın gururunu yaşıyoruz. 2019’da da gerçekleştireceğimiz tüm projelerimizde HSE bakış açımızı değiştirmeden çalışmalarımızı yürüteceğiz. 2019’da hedefimiz sıfır iş kazası” dedi.

Maxion İnci Jant Grubu Hakkında

Türkiye’de jant üretimine yön vererek sektörün lokomotif firmalarından Brezilyalı Maxion Wheels ve İnci Holding iştirakleri, Maxion İnci Jant Grubu’nun şirketi olan Maxion Jantaş, 1968 yılında Cevdet İnci tarafından kuruldu. 1974 yılında Maxion Jantaş ticari ve ağır vasıta sac jant üretimine başladı. 2000 yılında üretiminin yüzde 70’ini dünyaya ihraç etmeye başlayan Maxion Jantaş, Avrupa’da en çok tercih edilen tedarikçi konumuna yükseldi. Ticari ve ağır vasıtalar grubunun lider jant üreticisi olan Maxion Jantaş, bugün yıllık 2.4 milyon jant üretim kapasitesine sahip 20 bin m2’si kapalı alan olmak üzere toplam 34 bin m2’lik tesisinde üretimini gerçekleştirmektedir.

1992’de binek ve hafif ticari araç sac jant üretimi için kurulan bir başka iştirak Maxion İnci ise Manisa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikasında üretime başladı. Maxion İnci Çelik adı altında bugün yıllık 4.7 milyon jant üretim kapasitesine sahip 19 bin m2’si kapalı olmak üzere toplam 36 bin m2’lik fabrikasında üretimini gerçekleştirmektedir. Bu üretim kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük otomobil sac jant üreticisi olma özelliğine sahiptir.

2006’da yine Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde binek ve hafif ticari araçlara alüminyum jant üretme kararı alan Maxion İnci, Maxion İnci Alüminyum olarak üretime başladı. Bugün yıllık 4.5 milyon jant üretim kapasitesine sahip 70 bin m2’si kapalı olmak üzere toplam 100.000 m2’lik tesislerinde üretim yapmaktadır.

Yıllık yaklaşık 12 milyon jant üretim kapasitesine sahip olan Maxion İnci Jant Grubu, tek lokasyonda en geniş ürün yelpazesine sahip jant üreticisi konumunda üretimine devam etmektedir.